UP ART EXPO

Amit door Pipsqueak was here!!!

Amit door Pipsqueak was here!!!

35 professionele kunstenaars zijn aan de slag voor UP, Art for Learning. De kunstwerken zijn geïnspireerd op een foto van een basisschoolleerling uit India met een sjabloonneerwerk, dat in een gastles van UP is gemaakt. Iedereen doet belangeloos mee omdat de opbrengst uit de verkoop naar meer basisonderwijs voor kansarme kinderen in India gaat. Van de koper(s) en het aangeschafte kunstwerk wordt een foto gemaakt dat weer terug gaat naar het kind.

Kunstenaars die meedoen met UP zijn Sipke Huismans, oud directeur van het AKI (nu ArtEZ), Paul Beumer en Nathan Azhderian van de Rijksacademie, Street Art duo Pipsqueak was here!!!, Mariecke van der Linden, zij portretteerde onlangs als eerste Burgemeester Eberhard van der Laan voor de nieuwe portrettengalerij “Regenten van Nu”! in het Amsterdam Museum, Peter Dautzenberg, Sam Drukker en vele andere professionele kunstenaars.

Dit zijn Anna Lont, Ben Ingwersen, Cappy Jack, Esther Kin, Frank Oude Weernink, Ginie Ruitenbeek, Hinke Bruinsma, Ineke van Straeten, Irma Braat, Jacqueline Mac Mootry-Everaert, Jan de Goede, Judith Strijbosch,  Jeanette van den Berg, Kim Dijkstra, Lejo Dijvestein, Lego Lima, Letty Staal, Liesbeth Limburg, Linda Hartman, Marieke Verkoelen, Marjan Kok, Nicolle Schatborn, Ploon van Wijk, Sabine IJsseldijk, Saskia Mendez, Rick Keijzer, Sigrid Haan en Thérèse van de Berg.

UP geeft niet alleen educatieve-kunst gastlessen in India maar biedt deze ook aan voor Amsterdamse basisscholen. De educatieve kunst lessen van UP zijn gericht op de ontwikkeling van het creatieve vermogen van kinderen. De les ‘Sulman gaat naar school’ , een fairtrade productie, is te zien via https://www.youtube.com/watch?v=lXUhq6iLG1I

De opbrengst van de UP ART EXPO 2015 zal besteed worden aan de salarissen van enkele vaste leerkrachten, aankopen van leerboeken, leermiddelen zoals schriften, pennen, handvaardigheid- en gymmaterialen en internet abonnement. Aankoop van nieuwe schoolmeubilair, materialen voor verhoging van het  lesgeefniveau, dagelijks ontbijt voor onze allerarmste kinderen én bijdragen in (eenmalige/acute) kinderzorg zoals aankoop winterkleding en ondersteuning bij medische kosten.

Bent u geïnteresseerd in de aankoop van een kunstwerk dan kunt u zich aanmelden via rosetta@xs4all.nl voor de preview op zaterdag 28 maart en/of de opening op zaterdag 18 april of een andere afspraak.

De UP ART EXPO is ook aangesloten op de Open Atellierroute. Kom ook langs op zaterdag 2 en zondag 3 mei 2015 van 12.00 tot 18.00 uur aan de Amstel 340, 1017 AS in Amsterdam.