The Hyatt Regency Amsterdam – nieuw Kunstknooppunt in Centrum!

De organisatie van Open Ateliers Centrum Oost en Hyatt Regency Amsterdam zijn zeer verheugd om te kunnen melden dat tijdens het weekend van 28 en 29 oktober 2017 in het hotel aan de Sarphatistraat een Kunstknooppunt ingericht zal worden. Door het hotel zullen de Foyer, Lounge en de Ballroom ter beschikking worden gesteld aan minimaal 10 kunstenaars. Daarmee is het Hyatt Regency Amsterdam één van grootste Kunstknooppunten van deze editie van Open Ateliers Centrum Oost 2017.

Hyatt Regency Amsterdam opende op 10 april 2017 haar deuren in het voormalige Emma Kinderziekenhuis en is het derde hotel van de keten in Amsterdam. Het design van het hotel is bijzonder, weldoordacht en brengt de natuurlijke omgeving van het hotel en de rijke geschiedenis van de Plantagebuurt samen met de hedendaagse 24/7 lifestyle. In die lobby valt vooral de 12 meter lange ‘levende muur’ op, een muur van planten die door een ingenieus systeem voorzien worden van water. Afgelopen zomer, net na de opening, is het hotel uitgeroepen tot meest duurzame hotel in Nederland en kreeg het het toonaangevende BREEAM-NL Excellent certificaat onder meer door 40% minder energiegebruik en CO2 uitstoot.

Net als Open Ateliers Centrum Oost stelt ook het Hyatt Regency het verbinden van mensen centraal en stimuleert het hotel dynamische interacties. Van een snelle koffieafspraak of het delen van unieke culinaire ervaringen in Indonesisch restaurant Mama Makan tot het faciliteren van multifunctionele ruimtes waar onze gasten samen kunnen komen om te werken, aldus het management in april bij de opening tegen Misset Horeca.

Tijdens het weekend wordt door het hotel de grote Ballroom en de Foyer/Lounge ter beschikking gesteld, een mooie ruimte die aan elkaar gekoppeld kan worden door de spiegelmuur als het ware open te draaien. Hierdoor ontstaan één hele grote ruimte met lichtinval van beide kanten van het gebouw. Door bijvoorbeeld de inzet van tentoonstellingspanelen en sokkels kan de ruimte optimaal gebruikt worden en een groot aantal kunstenaars met verschillende disciplines huisvesten. Voor de ingang naar deze ruimte kan gebruik worden gemaakt van een aparte entree, al wordt ook de toegang naar de hotellobby opengesteld om bezoekers van het hotel naar de expositie te leiden.

Over de exacte invulling van het Kunstknooppunt wordt nog nader overlegd, maar op voorhand kijken we uit naar deze mooie en bijzondere samenwerking!

Het Hyatt Regency Amsterdam is te vinden op het volgende adres:

Sarphatistraat 104
1018 GV  AMSTERDAM
Tel: + 31 20 5541234
https://amsterdam.regency.hyatt.com/