Open Ateliers Centrum Oost en CBK slaan handen ineen!

Open Ateliers Centrum Oost en het Centrum Beeldende Kunst Amsterdam gaan ook voor de open atelierroute in 2017 samenwerken. Vanaf woensdag 18 tot en met zondag 29 oktober zal van iedere deelnemer aan Open Ateliers Centrum Oost een werk te zien zijn in de mooie monumentale expositieruimte van het CBK aan de Oranje Vrijstaatkade. Voor de deelnemers aan de open atelierroute is dit een extra mogelijkheid om hun werk in de schijnwerpers te zetten.

Deze Voorvertoonstelling geeft bezoekers een extra mogelijkheid om kennis te nemen van de kunstenaars en hun werk. Ook kunnen geïnteresseerden op basis van hetgeen ze gezien hebben zich daarmee oriënteren op de atelierroute die ze in het weekeinde van 28 en 29 oktober willen bezoeken. Deelnemende kunstenaars krijgen een extra mogelijkheid om hun werk te exposeren in de mooie monumentale expositieruimte van het CBK – de waarschijnlijk prachtigste expositieruimte van Amsterdam en omstreken! Een win-win-situatie voor iedereen! De officiële opening van de Voorvertoonstelling zal plaatsvinden op 18 oktober om 17:00 uur door de heer Ivar Manual, voorzitter van de bestuurscommissie Oost.

CBK Amsterdam beschikt over een omvangrijke en gevarieerde collectie van ruim 5.000 kunstwerken. Deze collectie is in 25 jaar zorgvuldig opgebouwd en wordt jaarlijks geactualiseerd met werken van hedendaagse kunstenaars. Diverse technieken en verschillende stromingen binnen de hedendaagse kunst zijn in ruime mate vertegenwoordigd. Het aankoopbeleid van CBK Amsterdam is gericht op het actualiseren en aanvullen van lacunes in de collectie. Daarnaast ligt het accent zowel op het volgen van kunstenaars die al in de collectie vertegenwoordigd zijn als op het aankopen van werk van niet-westerse kunstenaars, van jonge aankomende kunstenaars en kunstenaars uit stadsdeel Oost.

Het CBK betrekt daarnaast buurtgenoten bij haar activiteiten waarmee het een proeftuin is voor talentontwikkeling. Tevens kunnen diegenen die niet vanzelfsprekend met beeldende kunst in aanraking komen leren kijken en genieten van kunst. Voor de kerntaken kunstuitleen, collectievorming en tentoonstellingen zijn verschillende programma’s ontwikkeld. De activiteiten maken lagere en middelbare scholieren vertrouwd met beeldende kunst en vormgeving. De meeste projecten zijn op maat, docenten en ouders zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van thematiek en begeleiding. Deze insteek sluit naadloos aan bij de visie van Open Ateliers Centrum Oost: kunst laagdrempelig toegankelijk maken voor iedereen en zorgen voor sociale cohesie in de buurt.

Wij zien uit naar een succesvolle samenwerking!

Het CBK Amsterdam is te vinden op:
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl
www.cbkamsterdam.nl

Het CBK is vrij toegankelijk en geopend op:
– woensdag t/m zaterdag van 11:00 – 17:00 uur
– donderdag van 11:00 – 20:00 uur

Tijdens Open Ateliers Centrum Oost is het CBK tevens geopend op:
– zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober van 12:00 -18:00 uur