Milja Boost

Onderduik - oliepastel op linnen

Onderduik – oliepastel

Museum Perron Oost
Cruquiusweg 11
1019 AT Amsterdam
06 27062777
boost@hetnet.nl
schilderen

 

Milja Boost toont schilderijen gebaseerd op het oorlogsverhaal van haar Joodse vader, die als enige van zijn familie de oorlog heeft overleefd. Zij liet zich inspireren  door het drie uur durende interview dat haar vader gaf aan de Shoah Foundation.
De werken met oliepastel op linnen verbeelden taferelen uit de onderduik, de transporten en Auschwitz. Ze zijn zeer toegankelijk. Milja schrijft hier zelf over:
“Mijn werk is vervaardigd uit oliepastel op linnen. Het felle expressieve kleurgebruik moet zorgen voor een sterk contrast in de werken en is bedoeld om de kijker in eerste instantie op het verkeerde been te zetten, zodat de beelden uit de Tweede Wereldoorlog (die vaak in zwart-wit) zijn, opvallen en niet aan de nieuwste generatie voorbijgaan. Mijn eerdere werkzaamheden in de film- en theaterwereld hebben hier zeker invloed op gehad: mijn schilderijen hebben vaak een dramatische of theatrale touch.”
Milja Boost exposeert ook glasgravures. Scherven waarop flarden van haar familiegeschiedenis staan. Niet alleen het Joodse verleden van haar vader, maar ook haar eigen verhaal van de tweede generatie is daarin verwerkt.

4 mei: Theatergroep DEGASTEN speelt de voorstelling HOLON in het kader van Theater Na de Dam op het perron.
aanvang 21.00 uur
entree: 5 euro

5 mei: Theatergroep DEGASTEN speelt de voorstelling HOLON nogmaals
aanvang 17.00 uur
entree: 5 euro

5 mei: Vrijheidsmaaltijd   Op het spoor van het positivisme.
aanvang 18.00 uur
entree: 7,50 euro

Over Museum Perron Oost
Je vindt Museum Perron Oost in het opzichtershuisje op het monumentale perron aan de Cruquiusweg 11, 1019 AT Amsterdam. Beeldhouwer en ontwerper Joep van Lieshout richtte dit monument twintig jaar geleden met authentieke materialen op. Sinds 2013 organiseert Museum Perron Oost er uiteenlopende tentoonstellingen en evenementen met de rijke geschiedenis van de buurt als zwaartepunt.