Dr. Sarphatihuis – Knus Kunstknooppunt voor jong en oud!

De innige samenwerking tussen Amsta en Open Ateliers Centrum Oost krijgt ook in 2017 een vervolg. In het Dr. Sarphatihuis aan de Roeterstraat zullen ook deze editie weer enkele kunstenaars hun werk tentoonstellen. Door deze samenwerking wordt dit eeuwenoude pand voor een ieder toegankelijk en belooft er een interessante mix te ontstaan tussen kunst en ouderenzorg!

Het Dr. Sarphatihuis is een verpleeghuis met een echt Amsterdams karakter door de sfeer, het gevoel dat je welkom bent en door de ligging, vlakbij Artis. Het pand met de fraaie gevels, de prachtige tuinen en de statige regentenzalen is bewaard gebleven en  is een ideale plek waar de bewoners tot rust kunnen komen en toch kunnen deelnemen aan het stadsleven.

Het Dr. Sarphatihuis wil een woonvoorziening zijn voor alle oudere inwoners van Amsterdam. Je komt er bewoners tegen uit alle lagen van de bevolking, dat is een van de charmes van het huis. In 2017 opende Rozeneiland haar deuren, een woning voor LHBT’ers. Zodat ook LHBT-ouderen kunnen wonen en leven op een manier die past bij hun verleden, gewoontes, thuissituatie en geaardheid. De bewoners van het Dr. Sarphatihuis wonen en leven op vier verdiepingen en kunnen gebruik maken van het Atrium, de centrale ontmoetingsruimte en de tuin.

Tijdens Open Ateliers Centrum Oost op 28 en 29 oktober 2017 zullen meerdere kunstenaars in de Regentenzaal, de vergaderzaal en de gang hun werk exposeren. Het belooft derhalve een bijzondere samenwerking te worden. Kunst wordt laagdrempelig toegankelijk gemaakt en de sociale cohesie wordt versterkt door bezoekers kennis te laten maken met het monumentale pand en zijn bijzondere bewoners. De bewoners van het Dr. Sarphatihuis kunnen bovendien weer hun hart ophalen aan beeldende kunst en staan weer midden in het Amsterdamse culturele leven!

Het belooft een bijzonder weekend te worden in het Dr. Sarphatihuis!

 

Dr. Sarphatihuis
Roetersstraat 2
1018 WC Amsterdam

020 554 04 04
infosarphatihuis@amsta.nl
www.amsta.nl/locaties/dr-sarphatihuis

Meer weten over de architectuur van het Dr. Sarphatihuis? www.arcam.nl/dr-sarphatihuis